Zvane Brumnić iz SDP-a izazvao burnu raspravu na početku gradske skupštine

Zvane Brumnić iz SDP-a izazvao burnu raspravu na početku gradske skupštine

Žarko Basić/PIXSELL

Gradski zastupnik Zvane Brumnić zatražio je da se u hitnom postupku raspravlja o koncesijama taksi prijevoznika. Gradonačelnik Bandić prozvao ga je da ne vodi računa o stvarnom životu i rekao da se mišljenja o koncesijama treba uskladiti s taksistima prije skupštinske rasprave.

Na to je reagirao HNS-ov Tomislav Stojak prozvavši gradonačelnika da ne poštuje niti zastupnike niti skupštinu.

Ovakvim očitovanjem koje ste Vi gradonačelniče dali potpuno se dezavira rad gradskih zastupnika, gradske skupštine i nema uopće smisla ukoliko se ovakva mišljenja daju na prijedloge odluka zastupnika ili klubova. Nema smisla uopće postojanje gradske skupštine. 

Gradonačelnik Milan Bandić nije mu ostao dužan te je ustvrdio da "život piše zaključke i odluke i u svakom trenutku kada se predloži nešto što je protivno životu ili upitno za savjetovanje s građanima on će isto reagirati".

Nismo mi ovdje zbog sebe, i zbog paragrafa i članaka koje treba poštivati. Procedura je abeceda demokracije. Mi smo ovdje najprije zbog građana i njihovih problema i nema te sile na svijetu koja će me natjerati da razmišljam drugačije. Plus toga ja sam za to svoje razmišljanje dobio i pet plus!

Oporba je zatražila i mišljenje odbora za statut i poslovnik o gradonačelnikovu istupu a odbor je ustvrdio da nitko nije povrijedio poslovnik.