Deveti krug

Deveti krug

Deveti krug emisija je u kojoj se bez zadrške bavimo sveprisutnim problemom nasilja. Bilo da su žrtve djeca ili odrasli, ponedjeljkom od 18:30 tražimo načine kako nasilje spriječiti te istražujemo druge društvene anomalije.

Problemi nasilja nad djecom i odraslima, problemi mladih i roditelja te sociološki problemi pojedinaca gotovo su svakodnevna rak rana našeg društva, a ujedno i teme emisije Deveti krug. Javite nam se izravno u emisiju na 616 70 04 ili e-poštom na devetikrug.sljeme@hrt.hr

Posljednje emisije

Ponedjeljak, 11.06.2018 18:30

Hrvatski savez udruga za mlade i studente s invaliditetom “SUMSI”

Kontinuiranim projektom „Iskustvom i znanjem do jednakosti“, Savez SUMSI održava edukaciju o invaliditetu u osnovnim školama po cijeloj Hrvatskoj. Ovim načinom izvođenja stručno-iskustvenih radionica za učenike i indirektno za nastavnike, potiču i educiraju sve sudionike na ravnopravno ponašanje i odnos prema osobama s invaliditetom.

Ponedjeljak, 04.06.2018 18:30

Kampanja za osnovnoškolce "Neću biti ROBoT"

Kampanja "Neću biti ROBoT" do kraja godine provodit će se u dvanaest zagrebačkih osnovnih škola. U fokusu im je osvještavanje ovisnosti modernog doba među mladima, ovisnosti o mobitelima, računalima, raznim tehnološkim pomagalima. Zašto mladi toliko vremena provode uz razne ekrane? Kakve se opasnosti iza tih ekrana kriju?

Ponedjeljak, 28.05.2018 18:30

Novi Zakon o socijalnoj skrbi

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj skrb proširilo je prava korisnika osobne invalidnine, osoba koje mogu koristiti status njegovatelja, povećalo novčane iznose korisnicima osobne invalidnine i doplatka za pomoć i njegu, a da pri tom nije smanjilo prava postojećim korisnicima.

Ponedjeljak, 21.05.2018 18:30

Invalidi rada - Zakon o socijalnoj skrbi

Kako se kategoriziraju invalidi rada i što im donosi novi Zakon o socijalnoj skrbi? Što se događa s revizijskim postupcima? Tko su ljudi s invaliditetom koji se nikako ne nalaze na tržištu rada?

Ponedjeljak, 14.05.2018 18:30

Siromaštvo i prikriveno siromaštvo!

Što je nevidljivo siromaštvo? Kakve su socijalne naknade i jesu li upravo socijalne naknade i njihova visina uteg za izlazak iz začaranog kruga siromaštva?

Ponedjeljak, 07.05.2018 18:30

Zbog nezadovoljstva susatavom sve učestaliji nasrtaji na medicinske sestre

Hrvatska komora medicinskih sestara osuđuje verbalne i fizičke napade na medicinske sestre i liječnike. S kakvim se problemima susreću na radnom mjestu? Jesu li prva linija obrane zbog nezadovoljstva zdravstvenim sustavom? Može li ih se zaštititi?

Ponedjeljak, 30.04.2018 18:30

Ugovori o uzdržavanju i nasljedno pravo

Ponedjeljak, 23.04.2018 18:30

Kako do mjesta u Domu umirovljenika?

Kako doći do svojega mjesta u domu? Koliko smještaj umirovljenika u Domovima subvencionira Grad, a koliko plaćaju građani? Koliko građana ovoga trenutka čeka slobodno mjesto u domu za umirovljenike?

Ponedjeljak, 16.04.2018 18:30

Dan proslave romske kulture i podizanja svijesti o njihovim problemima

Vode, struje i drugi civilizacijski benefiti i danas su teško dostupni za otprilike 17 tisuća građana romske nacionalnosti. Povodom Svjetskog dana Roma, saborski zastupnik nacionalnih manjina Veljko Kajtazi tvrdi kako deklarativno imaju sve, ali se praktično rješava tek ponešto, ponegdje.

Ponedjeljak, 09.04.2018 18:30

Osnivanje obiteljskih sudova u korist djece!

Koliko je iz perspektive različitih struka potrebno osnovati obiteljske sudove i zašto? Kako se i koliko brzo u Hrvatskoj sudi u slučajevima u kojima su i djeca? Može li se stvoriti pravosuđe prilagođeno djeci?