Kajkavijana

Kajkavijana

Četvrtkom navečer kajkamo s fajn pucom, Anom Lacković Varga. Uživajte uz "kajkanje" do mile volje. U Kajkavijani ćemo se pobrinuti da kajkavski duh iz njegovih stihova, ali i stoljetnog života Zagreba i okolice, svakodnevno doživljavate u našem programu.

"Em nikaj ni slajše,
Ne čuje se rajše
Neg dobri i dragi naš kaj!"

Tako je 'Kaj' opjevao još Dragutin Domjanić, a u Kajkavijani ćemo se pobrinuti da kajkavski duh iz njegovih stihova, ali i stoljetnog života Zagreba i okolice doživite i u našem programu. Poruka je jasna:

"Tu brat mi je vsaki,
Tu doma sem taki,
Pogodit bi mogel i speć,
Poznati su puti,
Tu vsigde je čuti,
Ljubljenu domaću mi reč."

Zato četvrtkom živimo "kajkavski" uz Kajkavijanu!

Posljednje emisije

Četvrtak, 12.03.2020 00:00

Kajkavijana: Dragutin Škreblin

Fotograf Dragutin Škreblin iz Zaboka gost nam je u večerašnjoj emisiji.

Četvrtak, 05.03.2020 20:30

Kajkavijana: Gruntovčani v Kerempuhu

Predstavu "Gruntovčani" postavil je na pozornicu Kerempuha Boris Svrtan. Pripasal je teksta Mladena Kerstnera i zrežiral je z glumcima Matijom Šakoronjom, Mirelom Videk Hranjec, Hrvojem Kečkešom ... i mnogima drugima. Posluhnite od pol 9 :-)

Četvrtak, 27.02.2020 20:30

Kajkavijana: Jan Kerekeš

U KajkavijAni večeras od pol 9 puuuno Jana Kerekeša i najava Dana smijeha u Varaždinu, i malo Renea Bitorajca 😍 budite z nama <3

Četvrtak, 20.02.2020 20:30

Kajkavijana: Milan Majerović-Stilinović

„Što sam naučio na planini“ je facebook blog Milana Majerovića-Stilinovića. Kako je nastajao i postao osnova za njegovu prvu knjigu, razgovaramo s ovim novinarom, tv urednikom i samostalnim savjetnikom za odnose s javnošću u KajkavijAni od pol 9 :-)