Pro bono

Pro bono

Stručnjaci iz raznih područja prava educiraju i informiraju o primjeni zakona iz brojnih područja koji mijenjaju i uređuju odnose koji se izravno reflektiraju na pojedinca i društvo u svijetu rada, zdravstva, socijalne politike i drugo. To podrazumjeva i upoznavanje s promejnama u EU.

U emisiji sturčnjaci savjetuju izravno slušatelje telefonom, a upiti se mogu poslati i na e-adresu: probono.sljeme@hrt.hr 

Svakog utorka od 15.30 budite uz Vesnu Jurić Rukavinu u emisiji "Pro bono".

Posljednje emisije

Utorak, 04.06.2019 15:30

Ukidanje kvota za uvoz stranih radnika

Iako je ukupna godišnja kvota za uvoz stranih radnika utvrđena temeljem zahtjeva poslodavaca za radnom snagom koja im nedostaje na domaćem tržištu, pitanje je u kojoj su mjeri ti zahtjevi realni. Koliko je to realno ili ne, cvate li tako crna ekonomija, a time i narušavanje prava radnika govori predsjednik Sindikata turizma i usluga Eduard Andrić .

Utorak, 28.05.2019 15:30

Uvođenje eura - politika, ekonomija i mehanizmi zaštite standarda

Hoće li konverzija kune u euro utjecati na rast potrošačkih cijena blago i jednokratano? Koliko je opravdan strah od uvođenja eura? Zašto ekonomisti nemaju jedinstveni stav o uvođenju eura? Gostuje prof. dr. sc. Marijana Ivanov s Katedre za financije na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Nositeljica je kolegija Monetarna analiza i Osobne financije, a u javnom djelovanju poznata je po unapređunju opće financijske pismenosti.