Pro bono

Pro bono

Stručnjaci iz raznih područja prava educiraju i informiraju o primjeni zakona iz brojnih područja koji mijenjaju i uređuju odnose koji se izravno reflektiraju na pojedinca i društvo u svijetu rada, zdravstva, socijalne politike i drugo. To podrazumjeva i upoznavanje s promejnama u EU.

U emisiji sturčnjaci savjetuju izravno slušatelje telefonom, a upiti se mogu poslati i na e-adresu: probono.sljeme@hrt.hr 

Svakog utorka od 15.30 budite uz Vesnu Jurić Rukavinu u emisiji "Pro bono".

Posljednje emisije

Utorak, 14.01.2020 15:30

Povjerljive osobe za zviždače

Zakon o zviždačima više se ne odnosi samo na tijela javne uprave, nego i na poslodavce. Svi poslodavci koji imaju više od 50 zaposlenih, temeljem Zakona o zaštiti prijavitelja nepravilnosti, kako mu je pravi naziv, imaju obvezu uspostaviti sustav unutarnjeg prijavljivanja nepravilnosti – korupcije ili nesavjesnog poslovanja. Imenovana osoba za zviždače dužna je čuvati identitet zviždača, a ako se poslodavac ogluši na prijavu i ne želi dopustiti istragu ili ako interni kanali nisu dovoljno pouzdani, imenovana osoba ili sam zviždač nepravilnosti može prijaviti pučkom pravobranitelju kao nadležnom tijelu koji dalje inzistira na provođenju postupka.

Utorak, 07.01.2020 15:30

Obrtničko bolje sutra?!

Udruženje obrtnika grada Zagreba okuplja gotovo 8 tisuća članova. Svojedobno je ekonomska kriza upravo uzela danak u obrtništvu koje se počelo oporavljati posljednjih godina. Potpredsjednik Udruženja obrtnika grada Zagreba, Ivica Zanetti govori o Izmjenama Zakona o obtru s kojim se ponovo uvodi dualni sustav strukovnog obrazovanja temeljem kojeg mladi stječu vještine tražene na tržištu rada direktno se pridonosi povećanju produktivnosti i konkurentnosti poduzeća.

Sljedeća emitiranja

Utorak, 21.01.2020. 15:30 - 15:55

Utorak, 28.01.2020. 15:30 - 15:55

Poslušajte