Sljemenska ordinacija

Sljemenska ordinacija

Ova kontakt emisija tematizira brojne zdravstvene teme i otkriva mogućnosti unaprijeđenja zdravlja ljudi, a na pitanja slušatelja svake srijede odgovaraju relevantni stručnjaci. Urednica emisije je Nevenka Rodić Erdelja.

Emisija posvećena zdravlju i njegovu očuvanju.

Posljednje emisije

Srijeda, 12.06.2019 13:30

Promjena unutarnje težine

Emocionalno i kompulzivno prejedanje rezultira pretilošću. Kako uzaludnu borbu s kilogramima zamijeniti znanstveno utemeljenim alatima za stabilnu promjenu i postići psihofizičku ravnotežu - govori nutricionistica Maja Žanko.

Srijeda, 05.06.2019 13:30

Znate li za AB indeks?

Čovjek je star koliko su stare njegove arterije! Neliječenje arterijske bolesti može dovesti do amputacija nogu - zato je važno uvesti mjerenje AB indeksa u ordinacijama obiteljske medicine. Gost Ordinacije je dr.Tomislav Krčmar.

Srijeda, 29.05.2019 13:30

O uhu i sluhu

Stalno pojačavate radio? Možda je vrijeme da ispitate sluh! Izlažemo li se bespotrebno prekomjernim decibelima? Što nam sve ugrožava sluh i kako ga očuvati? Gost Ordinacije je doc.dr.Krsto Dawidowsky.

Srijeda, 22.05.2019 13:30

Debljina - problem koji buja

Debljina je rizični čimbenik za pet vodećih bolesti od kojih umire više od 80 % stanovništva Hrvatske! Zašto svjedočimo pandemiji debljine? Je li debljina bolest životnog stila? Kako je prevenirati, a kako liječiti? Gost je prim.dr.Jozo Jelčić, endokrinolog.