Sljemenska ordinacija

Sljemenska ordinacija

Za našu ordinaciju ne treba vam uputnica! Liječnici i drugi relevantni stručnjaci govore o prevenciji i liječenju bolesti, te unaprijeđenju zdravlja. Budite s nama srijedom u 13.30, jer zdravlje je najvažnije! Urednica emisije je Nevenka Rodić Erdelja.

Emisija posvećena zdravlju i njegovu očuvanju.

Posljednje emisije

Srijeda, 11.03.2020 13:30

Čuvajte bubrege!

Jedna od deset odraslih osoba ima kroničnu bubrežnu bolest. Preventcija uključuje rane preglede, kontrolu tlaka i šećera u krvi kao i liječenje popratnih bolesti, poput srčanožilnih. Gošća emisije je dr.Ingrid Prkačin.

Srijeda, 04.03.2020 13:30

Fitness index

O projektu koji ima za cilj povezati kineziologe i liječnike u svrhu prevencije bolesti i poboljšanja zdravlja, te učiniti usluge fitness centre društveno korisnom djelatnosti, govore Hrvoje Radašević iz NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ i Matija Dunaj, ravnatelj Fitnes učilišta.

Srijeda, 26.02.2020 13:30

Rijetki, ali jednaki!

Oboljeli od rijetkih bolesti imaju puno zajedničkih problema. Kako povezati zdravstvenu zaštitu s dostupnom socijalnom zaštitom u korist oboljelih i njihovih obitelji? Može li tome doprinijeti registar oboljelih od rijetkih bolesti? Gošća je Jadranka Brozd iz Hrvatske udruge oboljelih od sklerodermije.

Srijeda, 19.02.2020 13:30

Lijeska i joha su otvorile sezonu!

Cvatnjom lijeske i johe počela je peludna sezona. Nevidljiva zrnca alergena u zraku oko nas alergičnima otežavaju svakodnevni život.. Kako se zaštiti? Ima li novosti u borbi protiv alergija? Gošća je dr.Marina Lampalo.