Hrvatski radio

Radio Sljeme

"100 posto zagorsko" u Zagrebu

15.09.2017.

14:30

Autor: Emina Dabo Hunjak

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dvodnevna manifestacija "Sto posto zagorsko" održava se danas i sutra na Trgu bana Jelačića u organizaciji Krapinsko-zagorske županije. Posjetitelji mogu vidjeti proizvode hrvatskoga Zagorja te uživati i u popratnom glazbenom programu.

Manifestacija prodajno-izložbenog karaktera "100% zagorsko", koja se održava osmu godinu, posjetiteljima nudi ono najbolje od Zagorja, a degustaciju poznatih zagorskih specijaliteta začinio je i bogati kulturno-umjetnički program. Voditeljica Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije, Ksenija Tomić, izdvojila je najzanimljivije dijelove programa kao i najfinije proizvode.

Kulturno-umjetnička društva, naši solo pjevači koji nastupaju na kajkavskim festivalima, žive slike krapinskih neandertalaca, udruga vitezova "Zlatnog kaleža" koji su poznati po obljetnici Seljačke bune i, naravno, degustacija onog najboljeg od zagorja, to su zagorski štruklji, naši mlinci i naša kvalitetna zagorska vina, kazala je Tomić.

Zagorski štrukli, medenjaci, licitarska srca i razna vina samo su dio bogate ponude ove manifestacije. A da bi sve prošlo u redu štandove čuvaju srednjovjekovni vitezovi.

120 štandova i izlagača te preko 300 sudionika popratnog programa privukli su brojne građane, ali i turiste, među njima i Krapinskog pračovjeka.

Zagorske proizvode možete razgledati ili kupiti danas i sutra do 22 sata kada manifestacija završava.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.