Hrvatski radio

Radio Sljeme

2. međunarodni festival turističkog filma

01.07.2013.

17:19

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Muzej Mimara od 3. do 5. srpnja bit će domaćin 2. međunarodnog festivala turističkog filma Zagreb Tourfilm u čiju je konkurenciju stiglo više od 300 filmova iz 56 zemalja svijeta.

Dio filmova koji su prošli selekciju bit će i prikazani na Zagreb Tourfilm festivalu, a govore uz ostalo o raznim tipovima turističke atraktivnosti, od promocije destinacija i raznim selektivnim oblicima turističke ponude, preko ljudi, kulture i tradicije do hotela i resorta.

Filmovi će se na festivalu prikazivati u četiri kategorije (spotovi do 2 minute, promotivni filmovi do 7 odnoso do 60 minuta te TV reportaža i TV dokumentarci), a odabrani filmovi moći će se (besplatno) pogledati u Muzeju Mimara i u sklopu tzv. filmskog maratona 4. srpnja u večernjima satima.

O pobjedniku festivala odlučivat će peteročlani stručni žiri čija je predsjednica ove godine Lela Krstevska iz makedonske komore za turizam, a uz nju tu su još i hrvatski redatelj Lordan Zafranović, direktorica sličnog festivala iz Poljske Ewa Kotus te Goranka Greif Soro i Bernardin Modrić.

Direktorica Zagreb Tourfilm festivala Spomenka Saraga ističe da je taj festival od ove godine i punopravni član Međunarodnog udruženja turističkih filmskih festivala-CIFT kojeg podržavaju i brojne međunarodne turističke organizacije.

Kao zanimljivost ove godine napominje da je u konkurenciju za Festival stiglo iznenađujuće puno filmova iz zemalja poput Ugande, Tanzanije, Vijetnama, Kenije i drugih.

Festival osim filmova prati i stručni program poput okruglog stola s temom povezanosti promocije turizma s vinima, a sudionici će moći i na nekoliko izleta gdje će im biti predstavljena ponuda Zagreba, Varaždina i Međimurja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.