Hrvatski radio

Radio Sljeme

2Cellos koncertom na Tomislavcu oduševio mnogobrojnu publiku

03.07.2016.

09:47

Autor: Boris Bogić/Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Program je počeo u 21 sat, kada je tisuće Zagrepčana i njihovih gostiju prvo zabavio talijanski glazbenik The Leading Guy. Nakon toga uslijedilo je više od dva sata vrhunske glazbene izvedbe 2Cellos, kojima su se na pozornici pridružili talijanski glazbenik Zucchero i Oliver Dragojević.

2Cellos su zagrebačkim koncertom, na kojem ih je kao i uvijek pratio bubnjar Dušan Kranjc, obilježili pet godina međunarodne karijere, a bio je to i njihov zadnji nastup na aktualnoj svjetskoj turneji. Kao posljednju pjesmu na koncertu odsvirali su "Ne dirajte mi ravnicu".

Taj hrvatski instrumentalni duo odlučio se, nakon dugogodišnjeg sviranja klasične glazbe, za obradu pop/rock pjesama, pa je njihova obrada pjesme "Smooth Criminal" Michaela Jacksona u siječnju 2011. postala veliki hit na YouTubeu, s više od tri milijuna prikaza u prva dva tjedna.

U svibnju 2011. snimili su svoj prvi album, na kojemu su obrade pjesama U2, Guns N' Rosesa, Stinga, Coldplaya, Nirvane i drugih. Prva dva singla s albuma bile su pjesme "Smooth Criminal" i "Welcome to the Jungle". Nastupili su, među ostalim, na više od 100 koncerata engleskog pjevača Eltona Johna na njegov zahtjev, nakon što je čuo njihovu snimku i predložio suradnju.

Uoči koncerta, s umjetnicima Lukom Šulićem i Stjepanom Hauserom i njihovim glazbenim gostima, susreo se zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Također je, s izvođačima, nakon koncerta razrezao slavljeničku tortu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.