Hrvatski radio

Radio Sljeme

60 godina Austrijskog kulturnog foruma

11.06.2015.

07:59

Autor: Olga Vujović, Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Obilježavanje 60 godina Austrijskog kulturnog foruma u Zagrebu počinje u 11 sati otvorenjem Austrijske knjižnice na petom katu Knjižnice Filozofskog fakulteta uz germanističku zbirku.

Austrijska knjižnica bit će smještena uz germanističku zbirku na 5. katu fakultetske knjižnice, a riječ je o posebnoj zbirci koja trenutačno obuhvaća 5500 svezaka, većinom iz inventara Knjižnice Austrijskoga kulturnoga foruma. Knjižnicu će otvoriti dekan FF-a Vlatko Previšić, austrijski velposlanik Andreas Wiedenhoff, predstavnica austrijskoga Ministarstva vanjskih poslova Teresa Indjein, rektor SuZ Damir Boras i ministar znanosti, obraz ovanja i sporta Vedran Mornar.

Velika književna zvijezda Daniel Kehlman gostuje na Tribini "Razotkrivanje" u 18 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića. Ljubitelji književnosti vrlo dobro poznaju Kehlmanov opus, budući da su njegovi brojni romani prevedeni na hrvatski jezik.

Današnje događanje nastavlja se otvorenjem izložbe suvremenog austrijskog dizajna u 20 sati u Galeriji Klovićevi dvori. Pod nazivom "Primjenjeno i svakodnevno" izložba je osmišljena na ambijentalni način, tako da su namještaj, posuđe i rasvjetna tijela postavljeni kao u stambenom prostoru. Nakon otvorenja u atriju će nastupiti Tamara Obrovac transhistria ansambl i radio string kvartet vienna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.