Hrvatski radio

Radio Sljeme

Advent u Hrvatskom željezničkom muzeju

14.12.2017.

09:15

Autor: Emina Dabo Hunjak

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatski željeznički muzej ove je godine po prvi puta uključen u ponudu grada kao jedna od novih atraktivnih lokacija u vrijeme obilježavanja adventa. Od 2. prosinca do 7. siječnja posjetitelji će moći uživati u adventskoj atmosferi i blagdanskoj dekoraciji.

Adventska događanja u Hrvatskom željezničkom muzeju započela su još 2. prosinca, a sve do 7. siječnja vrata Muzeja bit će otvorena za sve posjetitelje s posebnim programom pod motom "Poklonite dobre vibracije". Uz prigodan program i izložbeni dio, posjetitelji će moći degustirati i blagdanske delicije uz prigodnu adventsku dekoraciju.

Zapravo nam je cilj našu građu pripremiti i očuvati za budućnost, a isto tako i osigurati budućnost Hrvatskog željezničkog muzeja u kojem se može puno toga naučiti, ali i gdje se može zabaviti i opustiti i otići na neko stvarno ili zamišljeno putovanje vlakom u prošlost, rekla je ravnateljica Hrvatskog željezničkog muzeja Tamara Štefanac.

Svi zaljubljenici u vlakove i željezničku povijesnu baštinu moći će razgledati željeznička vozila izložena na vanjskom postavu muzeja te izložbu "Orient-Express u Zagrebu" koja posjetitelje uvodi u vrijeme kad se "Simplon-Orient-Express" na svojem putovanju od Pariza do Istanbula zaustavljao u Zagrebu.

Počašćen sam što je Hrvatski željeznički muzej po prvi puta uvršten u adventsku ponudu i želja nam je da to postane tradicija, rekao je član uprave HŽ Infrastrukture Marko Zdravko Žubrinić te kazao kako je trenutna lokacija Muzeja privremena te kako je želja HŽ-a da u suradnji s Ministarstvom kulture i Gradom Zagrebom pronađu novu lokaciju koja bi bila prikladna za jedan veći Muzej u budućnosti.

Za one koji žele znati više o željezničkoj povijesnoj baštini organizirane su i radionice za sve generacije te edukacijsko-kreativni programi za djecu petkom i subotom.

Vikendom je Muzej pripremio i atraktivnu vožnju vrtnom željeznicom koju mogu isprobati i veliki i mali.

U blagdanskom programu Hrvatskog željezničkog muzeja posjetitelji mogu uživati svakim danom od 15 do 19 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.