Hrvatski radio

Radio Sljeme

Bandić: 'Ministrice Zlatar uozbiljite se'

11.09.2013.

12:29

Autor: Ivan Hlupić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gradonačelnik je u našoj emisiji 'Zagrebi po Zagrebu' rekao da ima svog kandidata za intendanta zagrebačkog HNK, te da će ga obznaniti ako za to bude imao priliku

Nastavak je to obračuna Ministarstva kulture s Gradom Zagrebom i bivšom intendanticom HNK Anom Lederer. Ministrica Zlatar Violić jutros je u programu Hrvatskog radija ponovila da je Grad dužan financirati HNK, te otkrila da u prvoj polovici godine Zagreb nije uplatio 3 milijuna kuna za program te kazališne kuće, a što je po ugovoru bio dužan. Iako zbog odnosa dviju strana nije potpisan ugovor za ovu godinu, ministrica je objasnila da Zakon predviđa da se financiranje nastavi unatoč tome i to prema ugovornim stavkama koje su vrijedile prošlih godina.

Gradonačelnik Milan Bandić pak ostaje pri svojem - HNK neće dobiti ni lipe za razdoblje nakon što je ministrica započela osobni rat protiv Ane Lederer. Ipak, preispitat će navodni dug za programske potrebe te, kako je najavio, isplatiti taj novac u najkraćem roku ako se utvrdi da dug postoji.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.