Hrvatski radio

Radio Sljeme

Bandić potvrdio Pintarić za v. d. ravnatelja MSU-a

30.10.2013.

16:18

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Snježana Pintarić, dosadašnja ravnateljica MSU imenovana je za vršiteljicu dužnosti tog muzeja najduže do godinu dana, odnosno do imenovanja ravnatelja na temelju ponovljenog natječaja, koji bi se trebao uskoro objaviti.

Ravnateljica Muzeja suvremene umjetnosti Snježana Pintarić potvrdila je da ju je gradonačelnik Milan Bandić imenovao kao vršiteljicu dužnosti, ali do idućeg natječaja koji će se, najavila je za Hinu, raspisati 3. studenog, bit će otvoren trideset dana, a i ona će se na njega prijaviti.

Prije mjesec dana Upravno vijeće MSU-a s dva glasa 'protiv' i jednim 'za' nije prihvatilo program Snježane Pintarić, koja je bila jedina kandidatkinja, ocijenivši ga "krajnje neambicioznim".

Zagrebački gradonačelnik ima ovlasti imenovanja ravnatelja muzeja, na prijedlog Upravnog vijeća koje mora pribaviti mišljenje Stručnog vijeća, a koje je poduprlo prijavu ravnateljice. Kao jedini kandidat Pintarić, koja je na čelu muzeja proteklih deset godina, isticala je da se u njezinom mandatu ostvario san mnogih generacija da se otvori nova zgrada muzeja sa suvremeno opremljenim prostorima, te je Muzej zaživio u Novom Zagrebu o čemu svjedoči i više od pola milijuna posjetitelja u nepune četiri godine.

Pintarić je najavila velike planove već za idući tjedan, te izrazila uvjerenje da će i ubuduće dobro surađivati s kustosima i ostalim stručnjacima u vođenju Muzeja, među ostalim i s ciljem njegova pozicioniranja na međunarodnoj sceni.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.