Hrvatski radio

Radio Sljeme

Banović: "Lušetić laže, potpisi kulturnjaka su istiniti!"

20.03.2015.

11:28

Autor: Ana Krois, Ivan Hlupić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"866 potpisa kulturnjaka zapravo nisu vlastoručni potpisi podrške izdvajanju Ureda za kulturu iz postojećeg Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport nego primjerice podrška putem Facebooka." Izjavio je to u našem programu zamjenik pročelnika toga ureda Tedi Lušetić. Lušetićeve navode inicijatorica prikupljanja potpisa Snježana Banović nazvala je lažima.

"Izdvajanje Ureda za kulturu iz postojećeg Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport politički je prijedlog donesen na brzinu bez pravih argumenata", rekao je u našem programu zamjenik pročelnika toga ureda Tedi Lušetić. U slučaju da prijedlog prođe na Skupštini, moralo bi se primiti novih 10-ak zaposlenika, a izdvajanja za kulturu u gradskom proračunu svejedno ne bi bila veća. Dodao je da 866 potpisa kulturnjaka zapravo nisu vlastoručni potpisi podrške, nego primjerice podrška putem Facebooka: "To nisu potpisi, to je popis imena abecednim redom od jedan do 500. Znači radi se o pitanju. I Vi biste potpisali da Vas netko pita jeste li Vi za poseban ured za kulturu - pa zašto ne?! I ja ću isto potpisati - zašto ne?!"

Inicijatorica prikupljanja potpisa Snježana Banović reagirala je na Lušetićeve navode nazvavši ih lažima! "Gospodin Lušetić laže. Za sve potpise postoji potvrda, mi smo imali metodu koju smo mi izabrali i neka on izabere svoju metodu, pa neka on za sebe skupi deset potpisa. Ja ću povući ovo sve naše, ako gospodin Lušetić skupi više od 10 potpisa. Ljudima je naprosto dosta Lušetića, Lovrića i njihove rabote da je kultura zapravo njihov vlastiti džep po kojem kopaju i rade što hoće. Oni su urušili sustav na svoju korist!"

Podsjetimo, prijedlog o izdvajanju Ureda za kulturu u dnevnom će se redu sjednice Gradske skupštine naći zahvaljujući predsjedniku Skupštine Darinku Kosoru i njegovu Klubu gradskih zastupnika.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.