Hrvatski radio

Radio Sljeme

"Bijela noć" ponovno u Zagrebu

28.09.2017.

14:30

Autor: Emina Dabo Hunjak

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Projekt "Bijela noć" po treći će se puta održati u Zagrebu. Raznovrsne umjetničke intervencije, kulturna događanja, performansi i instalacije ujedinit će se ove subote pod temom "Nokturno". Zagreb će tako ponovno biti dio umjetničkog projekta koji je započeo u Parizu.

Zagreb će ove subote ponovno postati dio svjetske priče u sklopu projekta "Bijela noć". Od 19 sati pa do jedan sat iza ponoći građani će moći uživati u suvremenoj umjetnosti i kulturi na trinaest lokacija te doživjeti grad, njegove ulice i trgove u drugačijem svijetlu.

Umjetnička direktorica Anica Tomić izdvojila je najzanimljivije dijelove programa, kao i lokacije na kojima će se održati.

Trg u G-duru, svjetlosno-auditivna instalacija unutar HNK, umjetnika Igora Pauška i Alena Sinkauza, muzikalna Teslina zavojnica koja će proizvesti performans s iskrama od nekoliko milijuna volti te gusta šuma na zagrebačkom asfaltu samo su neki dijelovi bogatoga i zanimljivog programa kojeg će moći pogledati svi građani i posjetitelji. 

Već tradicionalno, u nedjelju će se održati četvrti Dan otvorenog trga od 11 do 13 sati na kojem će uz HNK sudjelovati i Muzej za umjetnost i obrt, Muzička akademija i Hrvatski školski muzej. Tom prilikom HNK će predstaviti ovosezonski repertoar ulomcima iz opernih, baletnih i dramskih predstava.

Intendantica HNK Dubravka Vrgoč najavila je izvedbu "Bijelog baleta" koji će se izvoditi vani, ulomke iz "Labuđeg jezera" i "Gospode Glembajevih".

Ulazak na sve programe je besplatan, a u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta svi programi na otvorenom se otkazuju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.