Hrvatski radio

Radio Sljeme

''Biljke i svirke'' u parku Tuškanac

29.06.2017.

15:24

Autor: Emina Dabo Hunjak

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ako ste ljubitelji glazbe i prirode onda ovoga ljeta nećete zaobići još jedne ''Biljke i svirke'', glazbenu manifestaciju koja se već drugu godinu odvija u gradskim parkovima, a ovih dana u svirci i ljepotama prirode možete uživati u parku Tuškanac.

Park Tuškanac od danas je postao neobična koncertna dvorana u kojoj se posjetitelji mogu opustiti u intimnoj atmosferi glazbe i prirode.

Festival ''Biljke i svirke'', koji se održava na šest lokacija unutar parka, ugošćuje klavire, violine, gitare, harfe, saksofone i druge instrumente, pa posjetitelji u večernjim satima mogu uživati u poznatim klasičnim jazz i rock skladbama, a tijekom dana imaju priliku i sami zasvirati pred publikom.

A kako ta interakcija izgleda objasnila je organizatorica Festivala Ivana Gladović.

Željeli smo ostaviti mogućnost publici da nisu samo pasivni promatrači, već mogu biti i izvođači, ako to žele, kazala je Ivana podsjetivši kako je prošlogodišnji Festival, koji se održavao u Botaničkom vrtu, bio veoma uspješan te su mnogi građani i sami sudjelovali u svrci svojim izvedbama, zbog čega je ovih dana u parku Tuškanac postavljeno četiri klavira na kojima će posjetitelji slobodno moći zasvirati.

U glazbenom paviljonu parka čekaju vas glazbena imena poput Damjana Krajačića, Maka Grgića i mnogih drugih, među kojima je i Oridano Gypsy Jazz Bend, čiji gitarist Vedran Riđanović poziva sve građane da dođu kako bi slušali, svirali i otkrivali ljepote prirode.

Ulaz u ovu glazbenu oazu je slobodan, a u njoj ćete moći uživati do nedjelje. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.