Hrvatski radio

Radio Sljeme

Bit(n)i ili ne bit(n) i u sedmoj Noći kazališta

21.11.2015.

08:39

Autor: Nevena Saraga

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ovogodišnja Europska noć kazališta održat će se ove subote 21.studenog u 85 institucija na 78 lokacija u 42 grada u Hrvatskoj, te u još sedam zemalja. Bit će izvedeno 125 predstava i 80-tak popratnih programa.

Zamisao o Noći kazališta nastala je iz europskih iskustava kazališne redateljice Eleonore Rossi i entuzijazma Lea Vukelića, ravnatelja Dječjeg kazališta Dubrava.

Godine 2008. održano je pilot izdanje, čiji su potencijali prepoznati pa su se u sljedećim godinama manifestaciji pridružila mnoga kazališta iz Hrvatske, a ideju su prihvatile i susjedne zemlje.

Inicijativi su se i ove godine priključile druge europske zemlje, koje su prepoznale značaj i ulogu njezina održavanja, pa će tako istoga dana u sklopu Europske noći kazališta sa svojim programima sudjelovati brojne institucije u još sedam zemalja – Austriji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Crnoj Gori, Češkoj, Slovačkoj i Srbiji.

Manifestacija se ove godine održava pod sloganom "Bit(n)i ili nebit(n)i", kako bi se usmjerila dodatna pažnja na bitnost kazališta, kao poruka institucijama da s još većom snagom podrže tu inicijativu.

Dokažite i vi da vam je kazališna umjetnost bitna i budite dio sedme Noći kazališta!

Detaljan raspored svih predstava i popratnih programa pronađite na internetskoj stranici manifestacije www.noc-kazalista.com.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.