Hrvatski radio

Radio Sljeme

Dan Dvorane - Francuska noć u Lisinskom

29.12.2015.

10:56

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na današnji dan prije 42 godine otvorila se velika dvorana Lisinski, što se obilježava tradicionalnim koncertom Simfonijskog orkestra Hrvatske radiotelevizije. Ove godine svečano će se slavlje uveličati programom Can can ili Francuska noć pod ravnanjem maestra Ive Lipanovića.

Na koncertu s kojim slavimo otvorenje Lisinskog, od 1973. istinske riznice kulturnih vrijednosti koje sustavno promiče i otvara za susrete s ostalim kulturama svijeta. Ove godine za Dan Dvorane: Can Can ili Francuska noć u Lisinskom.

Uz Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije pod ravnanjem maestra Ive Lipanovića uživat ćete u čarima najbolje francuske glazbe. Od operete i opere do velikog simfonijskog zvuka francuskih majstora, stoji u najavi koncerta.

Solisti: Valentina Fijačko Kobić sopran
Dubravka Šeparović Mušović mezzosopran

Antonia Dunjko sopran
Dolores Leko sopran
Pavao Mašić orgulje

Na programu su djela: Camille Saint-Saënsa, Charlesa Gounoda, Hectora Berlioza, Julesa Masseneta, Lea Delibesa, Georgesa Bizeta i Jacquesa Offenbacha

U maloj dvorani Vatroslava Lisinskog danas će mladi pijanist Ivan Krpan dobiti nagradu Hrvatske glazbene mladeži "Ivo Vuljević" za najistaknutije umjetničko ostvarenje u 2015. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.