Hrvatski radio

Radio Sljeme

Dan Gradskih knjižnica obilježila modna revija s motivima I. B. Mažuranić

06.12.2019.

14:13

Autor: Emina Dabo Hunjak

Zarko Basic/PIXSELL

Zarko Basic/PIXSELL

Foto: - / -

U Gradskoj knjižnici obilježen je Dan knjižnica grada Zagreba, odnosno rođendan prve Gradske knjižnice koja je osnovana prije 112 godina u Kuli na Kametinim vratima. Uz prigodni glazbeni program svoje kreacije predstavila je Škola za modu i dizajn.

Premda broj posuđenih knjiga ne pada, kako bi on bio još veći potrebno je raditi na stvaranju čitalačkih navika. Tu je potrebu prepoznalo i Ministarstvo kulture pa je s gradskim knjižnicama pokrenut projekt usmjeren proširenju čitalačke publike. U njemu sudjeluje i Škola za modu i dizajn koja je predstavila svoju kolekciju odjeće pod nazivom "Modna bajka Ivane Brlić Mažuranić".

Broj korisnika Gradskih knjižnica iz godinu u godinu raste što pokazuje kako građani imaju kulturu čitanja, a da bi im se knjiga još više približila uvedena je i e-knjiga. 

Ako knjigu želite čitati na svom mobilnom uređaju na stranicama Gradske knjižnice na raspolaganju vam je 500 naslova od kojih možete posuditi dva istovremeno, a najviše pet u mjesecu te tako knjigu doslovno imati uvijek uz sebe.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.