Hrvatski radio

Radio Sljeme

Dani Peščenice

10.06.2013.

08:46

Autor: Nikolina Kovačević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kulturni centar Peščenica od ponedjeljka do subote organizira manifestaciju Dani Peščenice kojom se želi predstaviti sav kreativni potencijal ove zagrebačke četvrti.

Cilj manifestacije je senzibilizacija stanovnika kvarta prema kulturi, glazbi, plesu i umjetnosti.  Dane Peščenice godišnje obiđe oko 3.000 posjetitelja. Svi programi, izložbe, koncerti i predstave su besplatni!!!

Dane Pešče, koji će se održati u i ispred Kulturnog centra Peščenica/kazališta KNAP, Ivanićgradska 41a, te u gradskim knjižnicama Peščenice, knjižnici S.S. Kranjčević (Zapoljska 1) i I. B. Mažuranić (Laurenčićeva 8), organizira Kulturni centar Peščenica. 

Program u KCP-u će započeti nastupom peščeničkog dječjeg zbora Kikići, koji će nas pjesmom uvesti u raznovrsni program Dana Pešče. U ponedjeljak i utorak održavati će se produkcije dramskog, plesnog i glazbenog studija Kulturnog centra, dok će u atriju biti održan koncert polaznika glazbene škole Zlatko Baloković.

U srijedu će  posjetitelji od 8 do 88 godina moći odigrati razne društvene igre, a nakon igranja na redu je nastup najstarije grupe KCP-a; teatra Gaudeamus s predstavom Što je pjesnik htio reći.

Četvrtak će biti u znaku kreativnih radionica, pa će se tako već od 18.30h posjetitelji moći priključiti besplatnim radionicama izrade nakita od žice i perli, te radionici Decoupagea. U 19.30 u dvorani kazališta KNAP je na rasporedu predstava Cirkus – Teatra Pokus, nakon koje će u 20 sati biti svečano otvorenje završne izložbe svih likovnih radionica KCP-a, dok će u atriju biti održan koncert Dua Rockpoets.

U petak gostuju volonteri Sindikata biciklista i Zelene akcije sa svojom BiciklOpopravljaonom i biti će u atriju od 18h za sve one koji imaju problema sa svojim ljubimcima na dva kotača. Uz bicikliste u goste stižu žongleri i cirkuski performeri. Za kraj večeri, za opuštanje, priprema se glazbena poslastica; koncert tradicionalne andske glazbe u izvođenju grupe Ayllu.

Subota će biti u etno ozračju. Posjetitelji će se moći priključiti besplatnoj etno radionici i nastupu folklornog društva Kolo, a za kraj uz besplatno pivo Zlatnog Mede, moći će uživati u odličnoj svirci vrhunskih i nagrađivanih glazbenika Marjana Krajine i Mate Matišića, članova Hot Cluba Zagreb.

Dane Peščenice posjeti oko 3.000 gledatelja, a najveći broj čini mlada, urbana populacija koja u periodu održavanja Dana Pešče dolazi iz svih dijelova grada Zagreba, sudjelujući u brojinim radionicama, sportskim natjecanjima, izložbama, koncertima.

                                                                                 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.