Hrvatski radio

Radio Sljeme

Dodjelom nagrada - završava natjecateljski dio 12. ZagrebDoxa

27.02.2016.

12:56

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Za Velike pečate natjecala su se 24 filma u međunarodnoj konkurenciji i 27 u regionalnoj, među kojima i 12 hrvatskih filmova. Dodijelit će se i Mali pečat za najbolji film autora u dobi do 35 godina kao i nagrada za film koji najbolje promiče ljudska prava. Svečanost počinje u 19.00h

Dodijelit će se nagrada za film koji najbolje govori o problemima mladih te ona - Mojoj generaciji koju dodjeljuje osnivač i direktor ZagrebDoxa Nenad Puhovski.

Ni večeras neće izostati - razgovor o filmu.

Sesije Q&A održat će se nakon filmova iz regionalne konkurencije, s redateljicom filma Tyndall Fatimom Bianchi (dvorana 1, 17.00 h) te s Adnanom Smajićem, redateljem filma Zovem se Adnan i neću vas raznijeti, i s Jasmilom Žbanić, redateljicom filma Jedan dan u Sarajevu, u programskom bloku (dvorana 5, u 18.00 h).

Posljednjeg dana festivala na programu će biti Happy Dox Nežigosani Philipa Baribeaua o četvorici prijatelja koji kreću na epsko putovanje u sedlu duž netaknutih zabiti američkog zapada (dvorana 3, u 19.00 h), zatim Factumentarac U potrazi za snom Mladena Mitrovića, dobitnika nagrade publike za najbolji dokumentarni film na sarajevskom filmskom festivalu (dvorana 1, u 21.00 h), te biografski doks Nazvao me Malala Davisa Guggenheima, portret dobitnice Nobelove nagrade za mir Malale Yousafzai (dvorana 2, u 17.00 h).

Oni koji su propustili, mogu ponovno pogledati kandidata za Oscara u dokumentarnoj kategoriji Zemlju kartela, u dvorani 4 u 22.00 h, i to samo večer prije nego što budu poznati dobitnici te ugledne nagrade.

Bit će prikazan i pobjednički dokumentarac ovogodišnjeg Sundancea, Sonita (dvorana 3, u 17.00 h), zatim Čudna ljubavna veza s egom (dvorana 1, 19.00 h), Što smo si bliže (dvorana 4, u 18.00 h), Reci proljeću da ne dolazi (dvorana 5, u 20.00 h i Moj neprijatelj, moj brat (dvoran 2, u 21.30 h) te Lila iz regionalne konkurencije ( dvorana 1, u 17.00 h).

Opširnije na stranicama ZagrebDox-a.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.