Hrvatski radio

Radio Sljeme

Fantastic Zagreb film festival

26.06.2017.

15:34

Autor: Emina Dabo Hunjak

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Jedini zagrebački filmski festival na otvorenom, Fantastic Zagreb film festival, već sedmu godinu održava se na jednoj od najljepših gradskih pozornica, na Ljetnoj pozornici Tuškanac, a posjetitelji će, osim u filmovima, moći uživati i u popratnom glazbenom programu.

Ljubitelji žanrovskoga filma i ovoga će ljeta na festivalu moći uživati u klasicima poput Langova ''Metropolisa'', ''Conanu'', ''RoboCopu'' i brojnim drugim fantastičnim i horor filmovima, hrvatskim i europskim premijerama, ali i dokumentarnom te animiranom filmu.

Organizatori očekuju od osam do deset tisuća posjetitelja koji će moći uživati u 25 fantastičnih filmskih produkcija od kojih direktor festivala i selektor programa Stjepan Hundić izdvaja program klasika koji čini kombinacija starijih i novijih klasika.

Za gledatelje je Hundić izdvojio Langov ''Metropolis'' koji ove godine obilježava i 90 godina od prvoga prikazivanja, zatim film ''Suspiria'' Daria Argente te ''The Thing'' Johna Carpentera kojim će se zatvoriti festival.

Ulaznice po cijeni od 27 te 55 kuna za Medvedgrad, mogu se nabaviti na blagajni kina Tuškanac u četvrtak kada festival započinje europskom premijerom filma koju najavljuje direktorica festivala Mia Pećina.

To je film ''Baby Diver'' ili ''Vozač'', produkcija Hollywooda i Velike Britanije, jedna fenomenalna akcija, puna ludih kadrova, super 'casta' i odlične muzike, istaknula je Pećina te posjetitelje pozvala da prije filmova uživaju i u glazbenom programu, bendovima i DJ-ima koji će publiku zabavljati već od 19 sati.

Festival će trajati do devetoga srpnja, a završit će dvjema filmskim projekcijama na Medvedgradu, dokle će za gledatelje biti organiziran i prijevoz uključen u cijenu karte.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.