Hrvatski radio

Radio Sljeme

Festival plesa i izvedbenih umjetnosti "Platforma HR"

14.05.2019.

13:25

Autor: Emina Dabo Hunjak

Ivica Galovic/PIXSELL

Ivica Galovic/PIXSELL

Foto: - / -

Od petka grad će se pretvoriti u veliku plesnu pozornicu. Na čak šest gradskih lokacija održat će se dvadeseti po redu Festival plesa i izvedbenih umjetnosti Platforma HR. Festival će otvoriti premjera predstave skupine Kik Melone "Phataphysica" u Muzeju suvremene umjetnosti u 20 sati.

Ljubitelji plesa i izvedbenih umjetnosti od ovoga petka moći će uživati u izvedbama mladih plesača, koreografa, pedagoga, umjetnika i plesnih virtuoza. U Frankopanskoj 22, hali Tehničkog muzeja, Vinylu, Plesnom centru Tala, Muzeju suvremene umjetnosti i teatru ITD, u popodnevnim satima nastupit će brojni mladi plesači i umjetnici, a posjetitelji će imati priliku pogledati različite izvedbene formate te najnovije radove mladih umjetnika.

Festival plesa i izvedbenih umjetnosti "Platforma HR" prilika je mladim umjetnicima da predstave svoje radove i time obogate autorsku plesnu scenu, ali i naglase važnost i ljepotu plesa u svakodnevnom životu, poručila je Tamara Curić.

U sklopu Festivala zadnji vikend ovoga mjeseca po prvi puta će se održati subotnja plesna špica na kojoj će posjetitelji moći uz pomoć plesača i koreografa isprobati razne plesove.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.