Hrvatski radio

Radio Sljeme

"Gavella fair" od 29. svibnja do 16. lipnja

27.05.2015.

07:58

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Izvedbom predstave "Othello" Williama Shakespearea u režiji Franke Perković u petak 29. svibnja započinje "Gavella Fair", festival svih predstava koje su trenutno na repertoaru teatra u Frankopanskoj 10.

Tijekom dva i pol tjedna publika će moći pogledati neku od ukupno dvanaest predstava, od premijernih ovosezonskih naslova kao što su "Hrvatski bog Mars", koji je u rujnu prošle godine otvorio jesensku sezonu Gavelle, do najrecentnijeg "Othello". Tu je i niz uspješnica iz prethodnih sezona koje se ne skidaju s repertoara, kao što su "Osmi povjerenik", "Fine mrtve djevojke" i "Amerika".

Bit će dodijeljene i dvije nagrade - najboljem glumcu i najboljoj glumici u premijerno izvedenim predstavama protekle sezone kazališta Gavelle po odabiru gledatelja.

U konkurenciji su glumci iz ansambala predstava "Hrvatski bog Mars" Miroslava Krleže u režiji Sebastijana Horvata, "Amadeus" Petera Shaffera u režiji Dore Ruždjak Podolski, nastaloj u koprodukciji kazališta "Gavella" i festivala Grad teatar Budva, "Bojim se da se sada poznajemo" Ivora Martinića u režiji Dominiqua Schinzera, nastaloj u koprodukciji s Theater und Orchester Heidelberg kao dio međunarodnog projekta "The Art of Aging", "Kolovoz u okrugu Osage" Tracyja Lettsa u režiji Slađane Kilibarde te "Othello" Williama Shakespearea u režiji Franke Perković.

Nagrađene će izabrati prosudbeno povjerenstvo koje se sastoji od sedmero članova - pretplatnika kazališta Gavelle.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.