Hrvatski radio

Radio Sljeme

Hrvatski glazbeni zavod od povijesti do planova za budućnost 04.11.2021.

04.11.2021.

18:30

Autor: Hrvatski Radio

Nepregledno blago

Nepregledno blago

Foto: HRT / HRT

Hrvatski glazbeni zavod je potpisao ugovor s Ministarstvom kulture i medija o bespovratnim sredstvima koja su mu dodijeljena iz Fonda solidarnosti Europske unije za obnovu nakon potresa. Sljedećih godina vrata u Gundulićevoj će biti zatvorena. Koncerti će se održavati na drugim mjestima, kao u prošlosti, onda zbog nastajanja te znamenite glazbene ustanove. Gošća emisije je dr.sc.Tamara Jurkić Sviben, kroatologinja, muzikologinja i pijanistica koja je usmjerena na istraživanje i predstavljanje hrvatske glazbene baštine u svijetu, ističe kako če se obnovom u trećoj fazi prići i realizaciji posebnog prostora s muzeološkom i digitalnom građom.

"Nepregledno blago" radijski pregledavamo četvrtkom u 18 sati i 30 minuta! Urednica je Vesna Jurić Rukavina.

Hrvatski glazbeni zavod od povijesti do budućnosti 2021-11-04

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Nepregledno blago

Emisija je koja se bavi hrvatskim identitetom. Kroz zanimljive rubrike obrađuje književnost, glazbu, velikane hrvatske prošlosti, prirodnu i kulturnu bastinu, gastronomiju i etnografiju. Otkrivamo zanimljivosti iz bogate tradicije i predstavljamo vam čuvare i promotore nepreglednog blaga Hrvatske.

Poslušajte u Slušaonici