Hrvatski radio

Radio Sljeme

Jadranski arheološki lokaliteti i kako brinuti dalje o toj baštini? 21.10.2021.

21.10.2021.

18:30

Autor: Hrvatski Radio

Nepregledno blago

Nepregledno blago

Foto: HRT / HRT

Stručna voditeljica izv.prof.dr. sc Irena Radić Rossi i voditelj ronjenja Vedran Dorušić u emisji će nam otkriti neke nove detalje sa značajnog arheološkog lokaliteta Letavica. Problem svih podmorskih lokaliteta je njihova zaštita od krađe i devastacije, kaže dr. Rossi i ističe kako je vrijeme da Ministarsvo kulture i medija pronađe način o postojanju središnje institucije koja će imati mogućnost nadzora, ali i pohranu svih podataka o podmorskim lokalitetima i nalazima na jednom mjestu.To bi bilo značajno u popularizaciji rada arheologa i baštini s kojom je Jadransko more izuzetno bogato.

Jadranski arheološki lokaliteti i kako brinuti dalje o toj baštini? 2021-10-21

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Nepregledno blago

Emisija je koja se bavi hrvatskim identitetom. Kroz zanimljive rubrike obrađuje književnost, glazbu, velikane hrvatske prošlosti, prirodnu i kulturnu bastinu, gastronomiju i etnografiju. Otkrivamo zanimljivosti iz bogate tradicije i predstavljamo vam čuvare i promotore nepreglednog blaga Hrvatske.

Poslušajte u Slušaonici