Hrvatski radio

Radio Sljeme

Kakvu Gradsku knjižnicu želite? Ispunite upitnik!

08.09.2017.

10:16

Autor: Emina Dabo Hunjak

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nova zgrada Gradske knjižnice predviđena je na prostoru Paromlina jer je sadašnja adresa na Starčevićevom trgu 6 nedostatna i neadekvatna za smještaj bogatog fonda građe, programe koje nudi i korisnike koji je posjećuju.

Gradska knjižnica ove godine obilježava svoj 110-ti rođendan, no još uvijek nema svoju stalnu adresu. Kako bi adekvatno pohranila svoju građu te se prilagodila suvremenim tehnološkim izazovima knjižnica mora preseliti na veću lokaciju. Zbog toga je pokrenuta kampanja za izgradnju nove zgrade Gradske knjižnice. Međutim, ona traje već godinama, a završti bi trebala apliciranjem za sredstva Europske unije. 

Svatko tko želi sudjelovati u projektu izgradnje nove Gradske knjižnice na web stranicama Gradske knjižnice može ispuniti anketni upitnik pod nazivom Kakvu biste Gradsku knjižnicu željeli? Koje sadržaje i usluge biste voljeli da ona nudi? te kroz odgovore reći što smatra da je potrebno za uređenje suvremene knjižnice.

Ivančica Đukec Kero, pomoćnica ravnateljice Knjižnica Grada Zagreba, kazala je kako će anketom provjeriti što građani od nove Gradske knjižnice očekuju i kakve sadržaje žele, treba li predvidjeti prostor za neki glazbeni studio za snimanje, prostor za montažu filmova, treba li imati mogućnost posudbe umjetničkih djela, glazbenih instrumenata, koliko je važno osigurati prostor za pakiranje, kako automobila, tako i bicikla, prostor za kućne ljubimce, prostor za samostalni ili grupni rad.

To su tek neka od mnogih pitanja anketnog upitnika koji pokazuje kakva bi suvremena knjižnica trebala biti, ali i kako bi mogla izgledati nova Gradska knjižnica.

Anketa će biti dostupna još deset dana pa iz Gradske knjižnice apeliraju na sve koji žele da ispune upitnik i tako daju i svoj doprinos u izgradnji ove važne kulturne ustanove koja bi trebala biti po mjeri svojih građana. 

Anketu možete ispuniti na web stranicama Gradske knjižnice, www.kgz.hr.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.