Hrvatski radio

Radio Sljeme

Mala scena gostovala u Beču, odlična reakcija publike

23.11.2015.

08:10

Autor: Mario Mihaljević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zagrebačko kazalište Mala scena uspješno je u nedjelju navečer gostovalo u kazalištu Akzent u Beču s operetom Ivana pl. Zajca "Momci na brod". Ta produkcija kazališta Male scene iz Zagreba, uz orkestar Muzičke akademije, izvedena je pod sigurnom dirigentskom palicom maestra Zorana Juranića.

Vrlo sam zadovoljna uspjehom predstave, pjevači i glumci bili su sjajni, a publika je bila odlična. To nam je bila zadnja predstava i jedna od tri najbolje do sada, izjavila je nakon predstave redateljica Snježana BanovićJako sam sretna, publika je bila oduševljena predstavom, rekla je producentica Vitomira Lončar i izrazila veliko zadovoljstvo što se Mala scena s operetom "Momci na brod " Ivana pl. Zajca predstavila u Beču, gdje je Zajc nekad djelovao i živio. 

U tom scensko glazbenom djelu mlada pjevačka i glumačka energija studenata zagrebačke Muzičke akademije ulazi u dijalog s autorom, žanrom, ali i našim vremenom toliko različitim od Zajčevog. Sadržaj je isprepleten hvalisavim mornarskim pričama i ljubavnim zavrzlamama, a kada se stvari razjasne, brod može isploviti. Predstava je premijerno izvedeno u Maloj sceni u Zagrebu 16. prosinca prošle godine u povodu 100. obljetnice smrti Ivana pl. Zajca, prema libretu Vladana Švacova. 

Operetu je režirala Snježana Banović, scenografiju je osmislila Dinka Jeričević, kostime Denisa Pecotić i Emina Kušan, koreografkinja ja Ljiljana Gvozdenović, a producentica Vitomira Lončar. U glavnim ulogama nastupili su mladi ali već afirmirani pjevači, studenti Muzičke akademije u Zagrebu. Gostovanje Male scene u Beču, gdje je izvedena uz titlove na njemačkom jeziku, omogućili su hrvatsko veleposlanstvo u Austriji, ministarstvo kulture RH, grad Zagreb i Zaklada Hrvatska kuća i kulturno sportsko društvo "Zagreb" u Beču.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.