Hrvatski radio

Radio Sljeme

Nagrade portala Teatar.hr

03.11.2013.

11:37

Autor: Davor Mojaš, Ivan Hlupić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Portal Teatar.hr objavio je nominacije za jedine domaće nagrade u izvedbenim umjetnostima o kojima odlučuje isključivo publika. Tko je nominiran?

Nakon jednomjesečnog glasovanja korisnika portala, objavljene su nominacije za jedine domaće nagrade u izvedbenim umjetnostima o kojima odlučuje isključivo publika. Odabrali su svoje favorite u deset kategorija a o najboljima među njima odlučit će se elektronskim glasanjem do 19. studenog.

Za predstavu godine, uz ostale, nominiran je „Galeb“ Zagrebačkog kazališta mladih u režiji Boba Jelčića koji je, uz Olju Lozicu i Sašu Božica, nominiran za redatelja godine. U izboru nominiranih su i Vilim Matula, Livio Badurina i Petra Hraščanec. U posebnoj i najitrigantnijoj kategoriji za najprecjenjeniju produkciju godine koja je, po ocjeni publike, u nesrazmjeru s medijskom i kritičkom recepcijom, je i premijerna produkcija Dubrovačkih ljetnih igara prošlog ljeta, projekt „Otac hrabrost“ Borisa Bakala.

Za nagradu Skandal godine samo su tri nominacije - izbor intendanta HNK Zagreb, procedura donošenja izmjena i dopuna Zakona o kazalištima i zabrana plakata za predstavu „Fine mrtve djevojke“. Dodjela nagrada bit će 20. studenog u zagrebačkoj Tvornici kulture.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.