Hrvatski radio

Radio Sljeme

Ne skrivajte pjevački talent

14.10.2013.

11:15

Autor: Nikolina Kovačević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ovogodišnje audicije za akademski zbor Ivan Goran Kovačić će biti održane 15. i 18. listopada 2013. od 19.30 sati u prostorijama FER-a, Unska 3, dvorana B5.

Princip audicije je jednostavan: dovoljno je pokazati raspon glasa ponavljanjem jednostavnih muzičkih sekvenci. Za članstvo nije potrebna nikakva glazbena naobrazba niti glazbeno iskustvo. Audicija je stoga otvorena za sve zainteresirane.

Zbor IGK je mjesto gdje se potpuni amateri mogu baviti vrhunskom umjetnošću, pjevati u velikom i moćnom zboru, nastupati sa simfonijskim orkestrima i najvećim glazbenicima današnjice, upoznati nove ljude, putovati i doživjeti svjetla pozornice, obećavaju voditelji zbora.

U zboru IGK pjevali su i mnogi poznati, poput novinara Domagoja Jakopovića Ribafisha, TV voditelja Aleksandra Stankovića, pjevača Arsena Dedića i Vice Vukova te bivšeg britanskog ambasadora Davida Blunta. Usko se surađivalo i s brojnim vrhunskim glazbenicima poput Josipe Lisac, Maksima Mrvice, Tonyja Cetinskog, Joséa Carrerasa i Inve Mule, poznate po ariji iz filma Peti element.

Program Goranovaca sljedećih je mjeseci itekako zanimljiv. Već krajem listopada u Zagrebu se izvodi Verdijev Requiem, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, sa Zagrebačkom filharmonijom. Povodom 65. godišnjice djelovanja u pripremi je revijalni koncert u suradnji svih sekcija SKUD-a IGK i Tonyja Cetinskog. Samo u prosincu Bachov Božićni oratorij sa Zagrebačkom filharmonijom i Carmina burana Carla Orffa uz klavire i udaraljke povodom Dana KDVL i 40. obljetnice iste, a potom i dvostruka izvedba Beethovenove IX simfonije u ožujku.

Zainteresirani kandidati više informacija mogu pronaći na www.igk.hr ili na broju 098/270-251.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.