Hrvatski radio

Radio Sljeme

Nepregledno blago 21 01 21.01.2021.

21.01.2021.

18:30

Autor: Hrvatski Radio

Nepregledno blago

Nepregledno blago

Foto: HRT / HRT

Potresi kod Petrinje razrušili su i neprocjenjivu sakralnu baštinu Sisačke biskupije. Među njima i crkvu sv. Marije Magdalene u Selima koja je svojom izvedbom i arhitekturom bila jedna je od najvrijednijih i najljepših baroknih crkvi kontinentalne Hrvatske. Društvo prijatelja glagoljice pozvalo je na doniranje sredstava kako bi Senjski misal dobio latiničku transliteraciju. Hrvatska endemska vrsta školjkaša u utrci je za mekušca godine! Congeria kusceri ušala je u izbor top pet mekušaca od čak 120 prijavljenih. Ovu zvijezdu među mekušcima u hrvatskoj proučava istraživačka grupa koju u sklopu Laboratorija za molekularnu genetiku Instituta Ruđer Bošković

Nepregledno blago 21 01 2021-01-21

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Nepregledno blago

Emisija je koja se bavi hrvatskim identitetom. Kroz zanimljive rubrike obrađuje književnost, glazbu, velikane hrvatske prošlosti, prirodnu i kulturnu bastinu, gastronomiju i etnografiju. Otkrivamo zanimljivosti iz bogate tradicije i predstavljamo vam čuvare i promotore nepreglednog blaga Hrvatske.

Poslušajte u Slušaonici