Hrvatski radio

Radio Sljeme

"Nevidljivi tramvaj" putuje u Južnu Koreju

07.07.2013.

17:37

Autor: Nikolina Kovačević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon devet noći u subotu je završio dosad najposjećeniji Fantastic Zagreb film festival. Publika je odlučila nagraditi južnokorejskog redatelja za dramu Knjiga sudnjeg dana.

Iako je pokrenut prije tek tri godine vrlo brzo je privukao brojne obožavatelje znanstvene fantastike, trilera, fantazije, horora i srodnih žanrova te pažnju medija, struke i filmofila općenito. Fantastic je ove godine publici u Zagrebu ponudio više od 40 filmova, dvije radionice, tri predavanja i filmske diskusije. Uz sada već tradicionalnu lokaciju Ljetne pozornice Tuškanac, kina Europa, ove godine festival je ostvario novu suradnju sa CineStarom. Ta suradnje pomogla je da festival dio svog programa, Mini Fantastic, predstavi i publici u Rijeci, Osijeku i Zadru.

Uz ovogodišnje izdanje veže se nekoliko novosti, a jedna od najznačajnijih je uvođenje Nagrade publike. Publika 3. Fantastic Zagreb film festivala je uvjerljivo najviše glasova dodijelila znanstveno-fantastičnoj drami KNJIGA SUDNJEG DANA čiju režiju potpisuje južnokorejski redatelj Kim Jee Woon. Stoga će skulptura 'Nevidljivi tramvaj', autorice Vande Jurković, ovih dana otputovati do Južne Koreje.

'Vrlo smo ponosni što smo uspjeli organizirati 3. Fantastic Zagreb jer vremena nisu najbolja za ovakve projekte. Bilo nam je teško ali smo ustrajali u svojoj namjeri da napravimo još bolji festival nego prve dvije godine i neizmjerno mi je drago da smo to i uspjeli. Hvala svima na podršci i svim gledateljima na dolasku jer ovo je na kraju krajeva zajednički projekt i bez vjernih gledatelja festivala ne bi bilo. Već imamo nekoliko ideja za sljedeće izdanje i nadamo se da će biti najbolje do sada!' - izjavio je direktor i suosnivač festivala Stjepan Hundić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.