Hrvatski radio

Radio Sljeme

Noć muzeja obilježena velikim obljetnicama

31.01.2020.

19:26

Autor: Emina Dabo Hunjak

Davor Visnjic/PIXSELL

Davor Visnjic/PIXSELL

Foto: - / -

Manifestacija Noć muzeja održava se petnaesti puta. Od 18 sati pa do jedan iza ponoći brojni će posjetitelji besplatno moći razgledati čak 200 muzeja, galerija, znanstvenih i kulturnih institucija diljem zemlje te 43 u Zagrebu.

Čak 200 godina od osnutka obilježio je Arheološki muzej u Splitu, a u našem gradu velike obiljetnice proslavili su Muzej za umjetnost i obrt te Etnografski muzej. Osim u muzejskim postavima, ljubitelji muzejske baštine mogu  sudjelovati i u brojnim prigodnim programima, radionicama i izložbama. 

Uz svoje omiljene muzeje, posjetitelji ove godine po prvi puta mogu vidjeti Muzej čokolade, a u Klovićevim dvorima razgledati izložbu Udruženja umjetnika Zemlja, a mnogi su zavirili i u memorijalni stan Marije Jurić Zagorke.

U posljednjih 14 godina kroz Noć muzeja prošlo je više od tri milijuna posjetitelja, samo prošle godine muzeje i galerije posjetilo je njih 250 tisuća, a ove su godine vjerni, ali i oni novi posjetitelji, u noćnom razgledu eksponata dobili i čaj kako bi njihov posjet bio što ugodniji te kako bi muzeje posjetili i sljedeće godine.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.