Hrvatski radio

Radio Sljeme

Otvorena je manifestacija "Proizvođači suvenira grada Zagreba"

20.09.2019.

17:49

Autor: Emina Dabo Hunjak

HRT Radio Sljeme

HRT Radio Sljeme

Foto: - / -

Na Trgu bana Josipa Jelačića otvorena je manifestacija "Proizvođači suvenira grada Zagreba" koju, s ciljem promocije struke i poticanja razvoja autohtonog zagrebačkog suvenira te obogaćenja turističke ponude, u organizaciji Udruženja obrtnika grada Zagreba.

Tradicijske drvene igračke i suveniri zagorskoga kraja, ručno rađen nakit, keramički proizvodi, svijeće, magneti, proizvodi od drveta i ostali kreativni suveniri mogu se pogledati na izložbi zagrebačkih suvenira narednih desetak dana. Premda je domaćim obrtnicima teško biti konkurentan na domaćem držištu, koje obiluje jeftinijim uvoznim proizvodima, istaknuli su kako se isplati raditi kavalitetne proizvode jer ih strani kupci prepoznaju i rado kupuju.

Na sajmu svoje proizvode predstavlja 13 zagrebačkih obrtnika od licitara do keramičara, a specifičnost njihovih proizvoda jest da su svi ručno izrađeni.

Kvalitetom i originalnošću svojih proizvoda zagrebački su obrtnici istaknuli kako se razlikuju od uvoznih suvenira, pa, premda je potrebno mnogo truda i posvećenosti, uspješno opstaju na tržištu suvenira.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.