Hrvatski radio

Radio Sljeme

Petnaesto izdanje "Noći muzeja"

27.01.2020.

13:38

Autor: Emina Dabo Hunjak

Davor Visnjic/PIXSELL

Davor Visnjic/PIXSELL

Foto: - / -

Najavljena je petnaesta manifestacija "Noć muzeja" koja će se održati na sto jedanaest lokacija diljem zemlje. Ove će godine glavna tema biti Velike obljetnica hrvatskih muzeja. Obilježit će se 200 godina postojanja Arheološkog muzeja u Splitu i 140 godina postojanja Muzeja za umjetnost i obrt.

Kroz "Noć muzeja" u posljednjih 15 godina prošlo je preko pet milijuna posjetitelja. Ovoga puta muzeji će svoja vrata otvoriti u petak u 18 sati, a posjetitelji će ih moći razgledati do jedan sat iza ponoći.

Osim u muzejskim postavima, ljubitelji muzejske baštine moći će sudjelovati i u 220 prigodnih programa, a naglasak ovogodišnje "Noći muzeja" bit će stavljen na rođendane muzeja. 140 godina postojanja tako će obilježiti Muzej za umjetnost i obrt, najstariji umjetnički muzej u zemlji. 

U sklopu "Noći muzeja" moći će se pogledati i izložbe "65 godina Zagrebačkih solista", "100 godina Veterinarskog fakulteta" te "Sto godina od osnutka Razreda za likovnu umjetnost HAZU".

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.