Hrvatski radio

Radio Sljeme

Počinje 43. međunarodni sajam knjige INTERLIBER

09.11.2021.

13:01

Autor: Ivan Fedor

FOTO: HRT Radio Sljeme

FOTO: HRT Radio Sljeme

Foto: - / -

Najveća književna manifestacija u Hrvatskoj napokon je otvorila svoja vrata. U Godini čitanja, više od 230 izlagača iz 14 zemalja došlo je na Zagrebački velesajam kako bi na INTERLIBERU predstavili ono najbolje što nudi domaća i međunarodna književna scena.

Pod sloganom Najsigurnije mjesto za shopping u gradu, INTERLIBER sve do nedjelje u tri paviljona Zagrebačkog velesajma - 5, 6 i 7a - nudi pregršt književnih atrakcija za sve ljubitelje knjiga i one koji će to tek postati. Jedan dio programa ići će online, jedan na HRT-u, a jedan dio uživo, kaže Kruno Lokotar, jedan od urednika programa:

"U petom paviljonu na prvom katu odvijat će se Premium program koji će predstavljati različite autore. Svakog dana od 19 do 20 sati predviđen je program, uz naravno poštivanje svih epidemioloških mjera.

A upravo zbog njih, zbog mjera ulaz na INTERLIBER moguć je jedino uz EU digitalnu covid potvrdu ili negativan test, dok je broj posjetitelja ograničen. Testirati se možete ispred južnog ulaza na Velesajam, kaže pomoćnik direktorice Zagrebačkog velesajma Zoran Ušurić:

"Također, nužno je uzeti i ulaznicu na blagajni, kao i narukvicu, i tek nakon toga možete ući u prostor INTERLIBER-a. Tradicionalni paviljoni 5, 6 i 7a su puni, a gotovo svi nakladnici su ovdje. To je sjajno jer svi žele ovakav sajam i svima je potreban.

Interliber traje do nedjelje, svoja vrata otvara već od 10 sati ujutro, a zatvara inače u 21 sat, a petkom i subotom u 22 sata. Također, za sve posjetitelje parking oko Velesajma je besplatan.

Detalje poslušajte u našoj emisiji Gradska posla. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.