Hrvatski radio

Radio Sljeme

Predstavljen program 57. Goranovog proljeća

10.03.2020.

13:07

Autor: Emina Dabo Hunjak

FOTO: Radio Sljeme

FOTO: Radio Sljeme

Foto: - / -

U klubu Booksa predstavljen je program 57. Goranova proljeća uz proglašenje ovogodišnjih dobitnika nagrade "Goranov vijenac" i "Goran za mlade pjesnike". Ova najdugovječnija pjesnička manifestacija odvijat će se u Zagrebu, Lukovdolu i Rijeci, a nastupit će brojni domaći i strani autori.

Kao i svake godine, na rođendan pjesnika Ivana Gorana Kovačića i prvi dan proljeća dodijelit će se prestižne nagrade za pjesništvo "Goranov Vijenac" i "Goran za mlade pjesnike". Svečana dodijela nagrada bit će u Lukovdolu, a program Goranova proljeća započet će u zagrebačkoj Akademiji dramskih umjetnosti i nastaviti se u europskoj prijestolnici kulture, Rijeci.

Uz značajne domaće pjesnikinje i pjesnike poput Ane Brnardić, Branka Maleša i Enesa Kiševića u programu će gostovati i devetnaest pjesnika iz četrnaest zemalja Europe i svijeta, a naglasak će biti na pjesništvu turskog jezika. Četiri dana kroz koja će se čuti stihovi brojnih znanih autora, kao i onih koji tek ulaze u svijet poezije, pokazat će kako je pjesnička produkcija u našoj zemlji u porastu.

Ove je godine na natječaj stiglo 47 rukopisa o kojima je odlučivala tročlana komisija koju su činili Miroslav Kirin, Branislav Oblučar i Martina Vidaić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.