Hrvatski radio

Radio Sljeme

13:34 / 23.01.2020.

Autor: Emina Dabo Hunjak

Predstavljene novouređene prostorije Hrvatskog glazbenog zavoda

Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Foto: - / -

Zgrada Hrvatskog glazbenog zavoda u Zagrebu dobila je novo obnovljeno ruho. Uređene su prostorije Zavoda, a u pripremi je i bogati glazbeni, kazališni, ali i filmski program koji će se odvijati u Zavodu.

Atraktivna zgrada glazbenog zavoda, nakon što je izbjegla prenamijenu u hotel, otvorila je svoja vrata i predstavila preuređene i proširene prostorije koje će i dalje ostati dom glazbe. 

- Danas smo htjeli pokazati kako smo sredili Veliku dvoranu, kako smo iulaštili parkete, kako smo sredili svečano stubište, ulaštili sve podovo, kako smo uredili stolariju i prozore - rekla je predsjednica Hrvatskog glazbenog zavoda Romana Matanović Vučković.

Novo ravnateljstvo koje je prije više od godinu dana preuzelo vođenje Zavoda pokrenulo je brojne aktivnosti koje su pomogle da zavod financijski ojača kao i brojne suradnje, radionice i projekte. Hrvatski glazbeni zavod tako je već ugostio kazališne predstave, a priprema se i za Zagreb filmfestival koji bi se u njemu trebao održavati sljedeće godine.

Hrvatski glazbeni zavod u proteklih je godinu dana potrošio je milijun i 400 tisuća kuna te i dalje ostao hram kulture u Zagrebu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.