Hrvatski radio

Radio Sljeme

Program Adventa u Klovićevim dvorima

28.11.2017.

15:08

Autor: Emina Dabo Hunjak

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Jedna od najljepših gradskih pozornica, ona na Gornjem gradu, ovog će Adventa zasjati s čak 60 tisuća lampica te posjetiteljima pružiti bajkoviti okvir za slikanje na platou Gradec. Za ugođaj će biti zaduženi brojni glazbeni izvođači te gastronomska ponuda, ali i izložbe u galeriji Klovićevi dvori.

Galerija Klovićevi dvori s platoom Gradec i ovog će Adventa činiti idilični krov grada. Građani će ga moći posjetiti već ovoga četvrtka od 16 sati kada će u atriju Klovićevih dvora biti postavljen svjetlosni svod od tisuću lampica unutar kojeg će moći uživati čak i u čokoladnim fontanama. Osim slatke priče, bogati program ponudit će i sama galerija za čije će izložbe cijena ulaznica petkom i subotom od 19 do 22 sata biti 10 kuna.

Imamo dvije odlične izložbe od toga da je jedna Vasko Lipovac na dvije etaže, njegova velika retrospektiva koja je vedra i vesela baš kakav i Božić treba i biti, a drugo je Zdenko Bašić jedan od naših najpoznatijih animatora i ilustratora pa će biti cijeli njegov foaje u njegovom dizajnu, rekao je ravnatelj Galerije Klovićevi dvori Antonio Picukarić.

Od utorka do četvrtka na Gradecu će nastupati gradski bendovi, zborovi i DJ-i, a petkom i subotom poznata glazbena imena poput Detoura, Ljetnog kina, Kuzma&Shaka Zulu, Songkillersa, Šajete, Cubisma, Vatre i Dino Dvornik Tribute banda.

Jako se veselim jer me lijepe uspomene vežu od prošle godine. Bit će tu mojih pjesama, bit će nekih obrada i bit će naravno božićnih pjesama, rekao je Marko Tolja koji će nastup održati 9. prosinca.

"Grinč na Griču" prvi je adventski tulum koji će se održati u subotu od 11 do 15 sati, a nastavit će se u nedjelju u 20 sati uz koncert grupe Detour. Program će biti besplatan kao i prijevoz uspinjačom do Gornjeg grada.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.