Hrvatski radio

Radio Sljeme

"#radninaslovantigona"

11.04.2015.

10:23

Autor: Gordana Gojčeta Sušak

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U ZKM-u će u 20 sati premijerno biti izvedena predstava Jazmin Segueira i Luciana Delprate "#radninaslovantigona" u režiji Renate Carole Gatice.

Teroristički napad potresao je grad Tebu. Glavni gradski dnevni list napali su vjerski ekstremisti. Antigona, mlada i buntovna internetska aktivistkinja, odlučila je raskrinkati urotu koja se krije iza te tragedije. Sukobit će se s Kreontom, velikim medijskim magnatom odlučnim u obrani domovine po svaku cijenu.

Kreont i Antigona branit će do krajnjih granica svoje svjetonazore i načine na koji se suočavaju s praktičnim dvojbama ovoga svijeta. Ostat će kruti u stavovima do točke vlastitog uništenja i uništenja onih koji ih okružuju. Svaka sličnost sa stvarnošću nipošto nije slučajna.

U predstavi uz ostale glume Anđela Ramljak, Sreten Mokrović i Jasmin Telalović, scenografiju i oblikovanje lutaka potpisuje Lusiana Delprato, kostimografiju Doris Kristić, a glazbu Nenad Kovačić.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.