Hrvatski radio

Radio Sljeme

Šesti Fantastic Zagreb Film Festival otvara film "Muškarci i kokoši"

28.06.2016.

13:36

Autor: Mario Mihaljević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Crna komedija s elementima fantastike 'Muškarci i kokoši' Andersa Thomasa Jensena otvorit će 30. lipnja na ljetnoj pozornici Tuškanac 6. Fantastic Zagreb Film Festival, u sklopu kojeg će u deset festivalskih dana biti prikazano pedeset filmova, najavljeno je na konferenciji za novinare.

Fantastic Zagreb Film Festival održava se do 9. srpnja, a filmovi su podijeljeni u nekoliko programskih sekcija - Orient Express, Panorama, Ponoćno ludilo, Americana i Kratki program. 

Funky terasa Swanky Mint hostela u Ilici 50 ugostiti će 6. i 7. srpnja, s početkom u 21,15 sati, 17 kratkih filmova u trajanju od 140 minuta programa dnevno. U programu se nalaze i dva hrvatska kratka filma - "Zvjerka", hrvatsko-finska koprodukcija te psihološki triler "Indonezija". 

Jedan od noviteta ovogodišnjeg FZFF-a je dječji program koji će se 2. i 3. srpnja održati u Zagrebačkom plesnom centru. Ujutro će biti prikazana dva filma - "Mali vitez Trenk" i "Dječja magija", a nakon toga će se održavati dječje radionice te kratka predstava "Jedan dan u laboratoriju ludog znanstvenika".

Program će se održavati od 11 do 15 sati, namijenjen je djeci do 12 godina, a ulaz na filmove i radionice je besplatan za sve posjetitelje.  Uz ljetnu pozornicu Tuškanac i Medvedgrad, Zagrebački plesni centar ove je godine jedna od lokacija prikazivanja igranih filmova navečer. Upad na ljetnu pozornicu Tuškanac bit će besplatan za posjetitelje s psima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.