Hrvatski radio

Radio Sljeme

Srednjovjekovni dani na Medvednici

16.10.2015.

19:33

Autor: Mario Mihaljević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na Medvedgradu se ovoga vikenda održavaju 10., jubilarni "Srednjovjekovni dani na Medvednici", u kojima se oživljavaju običaji i duh srednjega vijeka. Ravnateljica Javne ustanove "Park prirode Medvednica" Snježana Malić Limari pozvala je građane da dođu na tu jubilarnu manifestaciju.

Manifestacija će se održavati od 12 do 19 sati. Posjetitelje očekuje bogati program - viteški turniri, Crna kraljica, streličarske radionice, sprave za mučenje, srednjovjekovna glazba i ples, vratolomije žonglera Trilje IV., noćne borbe s vatrom te mogućnost 'šopingiranja' na srednjovjekovnom sajmu", navodi u priopćenju Malić-Limari.

Za sve koji namjeravaju doći na jubilarne "Srednjovjekovne dane na Medvednici" organiziran je i besplatan prijevoz minibusevima od Šestinske crkve do Medvedgrada i natrag. Svi posjetitelji koji su u dobroj kondiciji pozivaju se da do Medvedgrada dođu pješice (od Šestinske crkve do Medvedgrada stiže se za 45 minuta, stazom broj 12).  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.