Hrvatski radio

Radio Sljeme

11:53 / 18.07.2019.

Autor: Emina Dabo Hunjak

Sutra počinju Ljeto na Zrinjevcu i kod Matoša

FOTO: Ljeto na Zrinjevcu

FOTO: Ljeto na Zrinjevcu

Foto: - / -

U našem gradu sutra počinju dvije manifestacije Ljeto na Zrinjevcu i ono kod Matoša. I na Gornjem i na Donjem gradu građani i turisti moći će uživati u bogatom zabavno kulturnom programu od uličnih svirača, stand-up komičara do brojnih poznatih glazbenih imena i DJ-a

Iako više nije plaža s morem knjiga, ljeto i dalje ostaje na Zrinjevcu. Ležaljke su zamijenile aleje cvijeća i zelenila, a posjetitelji će moći uživati u nastupima glazbenih izvođača te sudjelovati u raznim radionicama. Program će sutra u 20 sati otvoriti grupa Pavel, a narednih večeri moći ćete se rasplesati uz nastupe DJ-ja ili ispijati vino uz klasičnu glazbu.

A u šetnji gradom nezaobilazno je Strossmayerovo šetalište gdje se manifestacijom "Ljeto kod Matoša" sutra nastavlja adventska priča "Caffe de Matoš". Najljepša šetnica u gradu obukla je ruho nekih starih romantičnih vremena kada se uživalo u plesnjacima pod zvijezdama i gradskim kupalištima, a kako će ona od sutra izgledati rekla je scenografkinja Tajana Čanić Stanković.

- Ponovno vraćamo šetalište kod Matoša u neke pedesete i šezdesete godine. Ono što je novitet, imamo dvije pozornice, jedna je uređena sa starim foteljama iz pedesetih, uredili smo je da izgledao kao da je zapuštena i zarasla biljem. Napravili smo zelenu oazu s ciljem da biljke preuzmu namještaj - rekla je Čanić stanković.

Ljeto na Zrinjevcu trajat će do četvrtog sljedećeg mjeseca, a ono kod Matoša do početka rujna. Naravno, riječ je samo o glazbenom programu koji do tada traje, a u hladovini ovih parkova možete odmarati čitavo ljeto.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.