Hrvatski radio

Radio Sljeme

Svi na StudentCuts

14.05.2015.

19:39

Autor: Irena Dizdarević, Fabijan Kale

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Aktivan studentski život u domu Stjepan Radić ovih je dana još aktivniji. Projekt Student kats drugu godinu za redom predstavlja kreativce na popularnoj Savi.

Tamo se predstavljaju studentski bandovi, modni dizajneri te fotografi s izložbom "Biseri iz studentskoga doma". Riječ je porgramu koji su osmislili studenti za studente. Detalji su dostupni na www.studentcuts.hr

Idejni začetnik Ivan Rajković  - "...jedan semestar njima nije dovoljan da izraze svu svoju kreativnost..zato se stvorila inicijativa...Ajmo pokrenuti ovako nešto..." - pojasnio je tako svoje i studentske motive. 

StudentCuts je međunarodni studentski festival koji podupire i promovira razne oblike studentskih radova i dio je globalne inicijative u suradnji sa studentima medijskih komunikacija Sveučilišta u Mariboru. Festival je prvi puta održan u 16 i 17. svibnja 2014. godine kao filmski festival s motom „od studenata za studente“ te je u potpunosti organiziran i realiziran od strane studenata uz potporu Tehničkog veleučilišta u Zagrebu. Kao i lani, i ove će se godine održati u studentskom domu Stjepan Radić, no program će biti nešto drugačiji. Iako će trajati također dva dana, festival neće biti ograničen samo na filmske uratke već će ove godine studenti moći prijavljivati radove u čak tri kategorije: film & fotografija, 3D & animacija te dizajn (moda, plakati, makete). Jedini uvjet za prijavu na festival je da ste student. - stoji, među ostalim, na internetskim stranicama Projekta StudentCuts.

U prilogu izjava idejnog začetnika - I.Rajkovića.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.