Hrvatski radio

Radio Sljeme

21:51 / 15.11.2013.

Autor: Nikolina Kovačević

Uz Strummera stigao i Lennon

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tematski park rock'n'rolla dobio je još jednog stanovnika. Nakon legendarnog gitarista The Clasha Joea Strummera, nekoliko metara dalje otkrivena je skulptura Johna Lennona.

Skulpturu Lennona u svom ateljeu izradio je bubnjar legendarne Azre i Vještica, Boris Leiner, koji je odrastao uz glazbu Beatlesa. 

Lennon posebice zato što je velika duša, humanist, pacifist, pronositelj ljubavi, ako znamo onu pjesmu "All you need is love", i bila mi je posebna čast i zadovoljstvo raditi njegov portret, izjavio je Leiner.

Kip je izliven u plastici jer za skuplji materijal nije bilo novca. Samo nekoliko metara dalje bista je Joea Strummea. Uskoro će se društvo proširiti. Naime, zainteresiranih umjetnika ima dovoljno, inicijatori projekta imaju ambiciozan plan.

Tko zna što bi o ovome rekao John Lennon, koji je u posljednjem intervjuu, samo tri dana prije smrti, izjavio kako ga ni najmanje ne zanima biti mrtvi heroj.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.