Hrvatski radio

Radio Sljeme

Zagreb Većeslava Holjevca od 1952. do 1963. : Urbanistička vizija i arhitektonski dosezi 22.04.2021.

22.04.2021.

18:30

Autor: Hrvatski Radio

Nepregledno blago

Nepregledno blago

Foto: HRT / HRT

Urbanističko-arhitektonsko istraživanje o Zagrebu Većeslava Holjevca proveo je arhitekt prof.dr.sc. Ivan Mlinar, koji za večerašnju emisiju otkriva gradonačelnika koji provodio je velike urbanističke projekte, pa i onu najznačajniju prelaska Zagreba preko Save. Centar Novog Zagreba još čeka svoju realizaciju istočno od Velesajma, gdje je jedini primjereni sadržaj MSU. Holjevac je pretpostavljao da će tijekom ili nakon gradnje Novog Zagreba uslijediti i rekonstrukcija Trnja, koja je do danas isključivo fragmentarna, a Trnje, kao i Novi Zagreb, još čeka ostvarenje Holjevčeve vizije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Nepregledno blago

Emisija je koja se bavi hrvatskim identitetom. Kroz zanimljive rubrike obrađuje književnost, glazbu, velikane hrvatske prošlosti, prirodnu i kulturnu bastinu, gastronomiju i etnografiju. Otkrivamo zanimljivosti iz bogate tradicije i predstavljamo vam čuvare i promotore nepreglednog blaga Hrvatske.

Poslušajte u Slušaonici