Hrvatski radio

Radio Sljeme

Zagrebačka filharmonija za Korak u život

06.12.2013.

14:00

Autor: Nevena Saraga

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zagrebačka filharmonija će, u sklopu Crvenog ciklusa, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog održati večeras u 20 sati humanitarni koncert za akciju " Korak u život".

Na koncertu će, pod ravnanjem maestra Ive Lipanovića, izvoditi poznate operne arije iz skladateljskog pera Giuseppe Verdija, Giacoma Puccinija i Richarda Wagnera.

Orkestar Zagrebačke filharmonije već šestu godinu podupire humanitarnu akciju "Korak u život" koncertom kojim se prikupljaju sredstva za stipendiranje djece bez primjerene roditeljske skrbi te im se na taj način omogućuje školovanje i daje prilika da kroz stjecanje visokog obrazovanja lakše zakorače u život.

Koncert se već tradicionalno održava u sjećanje na preminulog maestra Vjekoslava Šuteja, prijatelja akcije od njenih početaka, a ovogodišnje finale akcije obilježit će koncert na kojemu će zagrebački filharmoničari izvoditi arije iz poznatih opera uz solistički nastup sopranistica Valentine Fijačko i Nikoline Pinko, mezzosopranistice Dubravke Mušović Šeparović, tenora Domagoja Dorotića, baritona Ljubomira Puškarića te basa Giorgija Suriana.

" Korak u život'" u posljednjih je pet godina osigurao 151 stipendiju za studente iz domova za nezbrinutu djecu i udomiteljskih obitelji. Brojne hrvatske tvrtke, ali i sami građani, prepoznali su vrijednost ove akcije koju iz godine u godinu podržavaju donacijom novčanih sredstava.

Sredstva za novu generaciju studenata skupljaju se pozivom na humanitarni broj telefona 060 9001 i izravnim uplatama na račun akcije 2360000-1102052855.

Izravni prijenos koncerta bit će na Drugom programu Hrvatskog radija i Hrvatske televizije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.