Hrvatski radio

Radio Sljeme

Zagrebački Medicinski fakultet i Domovinski rat - U slavu Medicine, Domovine i Čovjeka 18.11.2021.

18.11.2021.

18:30

Autor: Hrvatski Radio

Nepregledno blago

Nepregledno blago

Foto: HRT / HRT

Medicinski se fakultet pred najvećim iskušenjima našao u Domovinskom ratu u kojem je dosegao i najviše zasluge za hrvatski narod i državu, svjedoči prof.dr. Marijan Klarica, donedavni dekan MEF-a, koji je tada kao asistent s 30 godina dobio sa svojim mladim kolegama niz zadaća - nabaviti lijekove, sanitetski materijal i povezasti se sa svijetom kako bi se pronosila istina. Svo vrijeme rata - liječnici su bili primjer humanosti i etičnosti u čast i slavu Medicine, Domovine i Čovjeka, što je prepoznato u cijelom svijetu.

 

Galerija
Medicinski fakultet u Zagrebu i uloga u Domovinkom ratu, Foto: -/-
Vukovarska bolnica, foto: NMB, Foto: -/-Uoči emisije, prof.dr. Marijan Klarica i urednica Vesna Jurić-Rukavina, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Nepregledno blago

Emisija je koja se bavi hrvatskim identitetom. Kroz zanimljive rubrike obrađuje književnost, glazbu, velikane hrvatske prošlosti, prirodnu i kulturnu bastinu, gastronomiju i etnografiju. Otkrivamo zanimljivosti iz bogate tradicije i predstavljamo vam čuvare i promotore nepreglednog blaga Hrvatske.

Poslušajte u Slušaonici