Hrvatski radio

Radio Sljeme

Započeli radovi na obnovi Kina Europa

04.06.2020.

13:47

Autor: Emina Dabo Hunjak

Sanjin Strukic/PIXSELL

Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: - / -

Grad Zagreb i Arhitektonski fakultet definirali su kako će u budućnosti izgledati poslovna zgrada u Varšavskoj 3, poznata kao Kino Europa koje se danas počelo obnavljati. Vrijednost radova je milijun i 800 tisuća kuna s PDV-om.

U lipnju prošle godine Grad je zatvorio Kino Europu te se od tada očekuje najavljeni plan njegove obove. Etapni radovi na poslovnoj zgradi Varšavska 3, što je službeni naziv kina, započeli su danas. Uz potrebnu sanaciju pročelja i krova popularno kino vratit će se u stanje iz 1925. godine kada je otvoreno za građanstvo pod imenom Kino Balkan-Palace braće Müller, rekao je glavni projektant s Arhitektonskog fakulteta, Alan Braun.

Ugovor o obnovi Kina Europe Grad je potpisao s Arhitektonskim fakultetom u rujnu prošle godine, a gradonačelnik Milan Bandić očekuje da će radovi završiti u roku, što je kraj iduće godine.

Gradski zastupnik Renato Petak postavio je pitanje o načinu financiranja obnove kina te izrazio sumnju u kvalitetan završetak radova.

Program ljetnog Kina Europe ove će se sezone održati na ljetnoj pozornici kina Tuškanac u organizaciji Kulturno informativnog centra. Tema će biti filmska glazba, a održat će se i koncerti Zagrebačkih solista te koncert Gabi Novak i Matije Dedića.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.