Hrvatski radio

Radio Sljeme

Žar ptica poziva školarce u kazalište

23.12.2013.

13:13

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gradsko kazalište Žar ptica i ove je godine pripremilo akciju "Nema zime u Žar ptici" tijekom koje će školarci moći pogledati tri predstave s repertoara tog kazališta.

Predstava "Ja i moji osjećaji" na rasporedu je u srijedu, 8. siječnja u 17.30, a namijenjena je djeci starijoj od četiri godine. Kroz predstavu djeca uče kako prepoznati vlastite osjećaje i kako ih mogu kroz razgovor i igru izraziti bez straha, odnosno kako mogu njihovu energiju pretvoriti u "pogonsko gorivo" za maštovitost i kreativnost.

Namijenjena djeci starijoj od tri godine, predstava "Naša mama je postala zmaj" ispituje temeljne emotivne probleme i odnose unutar jedne obitelji, a može se pogledati u utorak, 9. siječnja u 11 sati.

U srijedu 9. siječnja u 17.30 i u četvrtak, 10. siječnja u 11 sati na rasporedu je predstava "Siromah i vrag" nastala prema motivima narodne bajke "Kako je jedan čovjek nosio vragu u pakao komad mesa", a mogu je pogledati djeca starija od pet godina.

Sve su predstave besplatne, a ulaznice se mogu preuzeti na blagajni kazališta jedan sat prije početka predstave. Iz kazališta upozoravaju da rezervacije nisu moguće.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.