Hrvatski radio

Radio Sljeme

ZET-ova "Glazbena kontrola"

31.05.2023.

13:49

Autor: Radio Sljeme

Orkestar ZET-a

Orkestar ZET-a

Foto: Boris Ščitar / PIXSELL

U povodu obilježavanja dana našega grada, ZET-ovi kontrolori imali su poseban tim glazbenika koji su vršili "glazbenu kontrulu" među putnicima.


Riječ je o projektu u sklopu kojeg su članovi orkestra krenuli tramvajem redovne linije s okretišta na Remizi u uniformama i s instrumentima te će putnicima zasvirali neke od najpoznatijih glazbenih evergreena.


  Po dolasku na lokacije kao što su Britanski trg, Glavni kolodvor, Kvaternikov trg, orkestar je izveo kraći nastup, a u podne su na Trga bana Josipa Jelačića održali kratki završni nastup.


Projekt "Glazbena kontrola" osmišljen je u cilju promoviranja kulture puhačke glazbe, ali i Grada Zagreba i tvrtke ZET kao osnivača, jednih od najvećih sponzora našeg orkestra. 


Cilj je unijeti puhačku glazbu u suvremeni život i sve gradske ambijente, te na taj način zainteresirati publiku – građane grada Zagreba i turiste za ovu vrstu glazbe.


"Glazbena kontrola“ Zagrebačkog orkestra ZET-a započinje na Dan Grada Zagreba, a bit će nastavljen subotom (3. i 10. lipnja te 1. srpnja)., a potom i svake subote u rujnu, uključujući i nastupe za Dan ZET-a (5.rujna) i Svjetski dan turizma (27. rujna).
Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.